ویروس کرونا که به آن کوید ۱۹ نیز گفته می‌شود منجر به بروز عفونت تنفسی خواهد شد که باعث می‌‌شود بیمار دچار علائم و نشانه‌های خفیف تا شدید از قبیل سرفه و تب و اختلال در تنفس شود. علائم و نشانه‌های ویروس کرونا می‌توانند ۱۴ روز پس از تماس با ویروس به وجود بیایند. از آنجایی که دیابت یک بیماری مزمن است سوالات و نگرانی‌ها درباره تاثیر ویروس کرونا بر افراد مبتلا به این اختلال قابل درک است. افرادی که دچار دیابت هستند به ویژه افرادی که دیابت آنها به خوبی کنترل نشده است ریسک بروز برخی از انواع عفونت‌ها در آنها بالا به همین دلیل انجام واکسیناسیون توصیه می‌شود. در این دوران هنوز واکسنی برای ویروس کوید ۱۹ ساخته نشده است نمی‌‌دانید پزشکان می‌گویند هر موقع این واکسن ساخته شد باید افراد مبتلا به دیابت به تزریق آن بپردازند.

چگونه ویروس کوید ۱۹ انتشار پیدا می‌کند؟ 


انتشار از فردی به فرد دیگر 

تصور بر این است که این ویروس از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود:

  • افرادی که در فاصله نزدیکی در کنار هم قرار می‌‌گیرند و کمتر از ۳ متر با هم فاصله دارند این ویروس را به یکدیگر انتقال می‌دهند.
  • این ویروس از طریق ترشحات ناشی از عطسه یا سرفه فرد آلوده به فرد سالم منتقل می‌شود. این ذرات می‌توانند در دهان و بینی افرادی که در آن نزدیکی قرار دارند وارد شده و به راحتی ریه‌ها را هدف قرار دهند.

آیا ممکن است یک فرد بدون آنکه بیمار شود ناقل ویروس کوید ۱۹ باشد؟ 

افرادی که بیمار می‌شود علایم و نشانه‌های بسیار زیادی دارند و به شدت می‌توانند این ویروس را به سایرین انتقال بدهند. گاهی اوقات نیز انتقال ویروس قبل از ظهور تظاهرات بالینی آن در فرد امکان پذیر است یعنی فرد هنوز علائم و نشانه ای ندارد اما چون ناقل ویروس است دیگران را آلوده می‌کند. این وضعیت در خصوص نوع جدید ویروس کرونا گزارش شده است اما پزشکان تصور می‌‌کنند که این امر یک راه شایع برای انتشار ویروس نیست.

انتشار از طریق تماس با سطوح یا اشیا آلوده 

این احتمال وجود دارد که شما با لمس کردن یک سطح یا شی آلوده به ویروس و سپس از دست زدن به دهان و بینی و چشم خود دچار این بیماری شوید اما این راه روش اصلی انتشار ویروس نیست.

علائم و نشانه‌های ابتلا به ویروس کرونا چیست؟ 


علائم و نشانه‌های ابتلا به ویروس کرونا چیست؟

علائم و نشانه‌های ویروس کرونا می‌تواند از یک بیماری خفیف تا پنومونی متغیر باشد. برخی از افراد به راحتی بهبود پیدا می‌‌کنند و برخی دیگر به شدت بیمار می‌شوند. افرادی که دچار این ویروس می‌شوند با علائم و نشانه‌هایی از قبیل تب و علائم و نشانه‌های شبه آنفولانزا از قبیل سرفه و گلو درد و خستگی و تنگی نفس مواجه می‌شوند.

آیا ویروس کرونا به راحتی منتقل می‌شود؟


سرعت و سهولت انتقال ویروس کرونا در همه افراد یکسان نیست. برخی از انواع ویروس‌ها به شدت با سری هستند و به راحتی پخش می‌‌شوند مانند سرخک حال آن که سایر انواع ویروس‌ها به سرعت به دیگران منتقل نمی‌شوند و برخی دیگر از انواع ویروس‌ها بدون توقف انتشار پیدا می‌‌کند و همه افراد را درگیر می‌کند. به نظر می‌رسد ویروسی که عامل بیماری کرونا است به راحتی پخش می‌شود. در برخی از نقاط جهان این ویروس باعث آلوده شدن تعداد زیادی شده است.

درباره ویروس کرونا و دیابت چه می‌دانیم؟ 


درباره ویروس کرونا و دیابت چه می‌دانیم؟

همه ما به خوبی می‌‌دانیم که دیابت اختلالی است که باعث می‌‌شود ریسک بروز عفونت افزایش پیدا کند و این امر به نوسان سطح قند خون ارتباط دارد و سیستم ایمنی بدن را به چالش کشیده می‌‌شود و ترکیبی از این دو فاکتور در بروز چنین مسئله‌ ای نقش دارند. در اوایل شیوع این ویروس در چین ۳/۷ درصد از افراد مبتلا به دیابت فوت کردند که این عدد رقم بالایی است. اکنون این سوال مطرح می‌شود که برای جلوگیری از مرگ افراد مبتلا به دیابت چه باید کرد؟ این سوال ذهن همه افراد از پزشکان تا بیماران را درگیر کرده است. اطلاعات بیشتری در این رابطه ارائه شده است که به بررسی انواع بیماری‌ها در افراد مختلف مبتلا به ویروس کرونا در چین پرداخته است. پس از مسئله سن و استعمال دخانیات، دیابت یکی از عواملی بود که با افزایش ریسک بروز عفونت و ابتلا به ویروس کرونا ارتباط داشت حال آنکه افراد غیر دیابتی کمتر دچار این ویروس شده اند. این تحقیق بسیار جالب است زیرا به بررسی خطرات بستری شدن، نیاز به تهویه مناسب و مرگ بیماران پرداخته است. حال آنکه سایر مطالعات انجام شده فقط به بررسی میزان مرگ ناشی از این بیماری یا گروه سنی مبتلا به بیماری پرداختند. این رابطه نشان داده که به طور متوسط ابتلا به یک نوع بیماری باعث می‌‌شود که ریسک ابتلا به ویروس کرونا 1/79 برابر افزایش پیدا کند و ابتلا به دو نوع بیماری این رقم را به 2/59 می‌رساند که این اعداد در مقایسه با افرادی ارائه شده است که سابقه بیماری زمینه ای نداشته اند. طبق ارزیابی‌های انجام شده ریسک بروز کرونا در افراد دیابتی 1/59 برابر بیشتر است که این عدد در مقایسه با افراد هم سن شما که دیابت ندارند ارائه شده است و به این ترتیب ریسک بستری شدن شما در بیمارستان و نیاز به درمان در1/59 برابر سایرین است. اکنون این سوال مطرح می‌‌شود که چگونه می‌‌توان از این داده‌ها استفاده کرد؟ شما می‌توانید به بررسی گروه سنی خطر مناسب با سن خود بپردازید و آن را ضرب در 1/59 کنید تا بتوانید ریسک ابتلا به ویروس کرونا در خود را در مقایسه با سایر گروه‌های سنی به دست بیاورید البته به شرط آنکه دیابت تنها بیماری مزمنی باشد که دچار آن هستید. مجدداً خاطر نشان می‌کنیم که اگر شما دچار عفونت حاصل از ویروس جدید کرونا هستید ریسک بستری شدن شما در بیمارستان یا مرگ حاصل از آن افزایش پیدا می‌‌کند به همین دلیل باید به همه نکات مربوط به پیشگیری از ابتلا به این ویروس پیروی کنید.

توصیه به بیماران دیابتی برای مبتلا نشدن به کرونا 


توصیه به بیماران دیابتی برای مبتلا نشدن به کرونا

پزشکان اقدامات و کارهایی را توضیح داده اند که می‌توانند از انتشار ویروس کرونا که باعث بروز مشکلات تنفسی می‌‌شود جلوگیری کند. پیروی کردن از نکات زیر باعث می‌شود که ریسک ابتلا به ویروس کرونا در شما به حداقل برسد و سلامت شما تضمین شود:

  • دست‌های خود را به طور منظم و حداقل به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه با آب گرم و صابون بشویید.
  • در هنگام عطسه یا سرفه کردن از دستمال کاغذی استفاده کنید و سپس آن را درون سطل زباله در بسته بیاندازید و هرچه سریع تر دست‌های خود را بشویید اما در صورتی که دستمال کاغذی در دسترس شما نبود می‌توانید برای سرفه کردن یا عطسه کردن از دستکش استفاده کنید یا آن که در آرنج خود عطسه یا سرفه کنید.
  • از دست زدن به چشم و بینی و دهان خود اجتناب کنید.
  • به طور منظم سطوح و وسایلی که به آنها دست می‌زنید را بشویید.
  • سعی کنید از ارتباط با افرادی که علایم و نشانه‌های بیماری تنفسی از قبیل سرفه کردن را دارند فاصله بگیرید.
  • از مسافرت کردن به شدت پرهیز کنید و در صورتی که مجبور بودید و مسافرت اجباری بروید حتما شرایط آن منطقه بررسی کنید.
  • اگر شما تب دارید یا سرفه می‌‌کنید یا برای نفس کشیدن مشکل دارید باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید و اگر سابقه سفر به مناطق آلوده را دارید حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.
  • اگر با پزشک خود قرار ملاقات دارید با او تماس بگیرید و به شما بگوید که چه روش‌های دیگری در دسترس شما قرار دارد زیرا تعداد زیادی از مراکز درمانی به ارائه خدمات پزشکی تلفنی می‌پردازند و مراجعه شما به مراکز پزشکی باعث می‌‌شود که سلامت دیگران به خطر بیفتد پس از دستورات پزشک خود پیروی کنید.

مجامع پزشکی بر این مسئله تاکید کرده‌اند که اگر فردی فکر می‌‌کند دچار ویروس شده است در منزل بمانند و به مدرسه یا محل کار خود نرود.

آماده باشید 

برای زمانی که افراد دیابتی دچار کرونا شدند آماده باشید

همه افراد باید آماده باشند تا اگر خودشان یا یکی از اعضای خانواده آنها دچار این ویروس شد بدانند که باید چه کار کنند. این مسئله در خصوص افرادی که دچار دیابت هستند اهمیت بسیار زیادی دارد. برنامه شما باید شامل موارد زیر باشد:

  • به جمع آوری و تهیه اطلاعات تماس پزشکان و مراکز درمانی و داروخانه‌ها و بیمه‌ها بپردازید.
  • اسم و دوز داروهای مصرفی خود را یادداشت کنید.
  • در صورتی که نمی‌توانید به داروخانه بروید به مدت یک تا دو هفته در منزل دارو داشته باشید.
  • اطمینان حاصل کنید که همه داروهای شما در دسترس قرار دارند و در صورت بیمار شدن لازم نیست که منزل را ترک کنید و به تهیه آنها بپردازید.
  • در منزل به اندازه کافی الکل و صابون و شوینده داشته باشید تا دست‌های خود را به خوبی بشویید.
  • قند ساده از قبیل قرص گلوکز را در دسترس خود قرار دهید تا بتوانید در صورت افت قند خون از آن استفاده کنید زیرا به علت تغییر الگوی غذا خوردن احتمال افت قند وجود دارد. در صورتی که شما از انسولین یا داروهای مخصوص پایین آوردن قند خون استفاده می‌کنید حتما به اندازه کافی در منزل دارو داشته باشید.
  • از تمامی نکاتی که پزشک به شما گوشزد کرده است پیروی کنید زیرا ریسک بروز این بیماری در شما بالا است.

در صورتی که فکر می‌کنید دچار عفونت هستید چه باید بکنید؟ 

به طور کلی هنگامی‌ که یک فرد دیابتی بیمار می‌شود کنترل قند خون دچار خواهد شد و این مسئله در خصوص افرادی که دچار بالا بودن فشار خون هستند نیز صدق می‌کند و کنترل فشار خون آنها دشوار خواهد بود. در صورت بروز چنین وضعیتی باید به اندازه کافی آب بخورید و مرتب غذا بخورید تا قند خون شما افت نکند. شما می‌‌توانید با پزشک یا مرکز بهداشت محل زندگی خود تماس بگیرید تا شما را در خصوص نکات بیشتر راهنمایی کنند. به خاطر داشته باشید که حتماً در صورت بروز مشکلات تنفسی از قبیل سرفه کردن با پزشک خود تماس بگیرید سپس به مطب او بروید.

ابتلا به کرونا چگونه تشخیص داده می‌شود؟ 


در صورتی که حال شما خوب نیست و تصور می‌‌کنید که دچار علائم و نشانه‌های ویروس کرونا هستید به پزشک مراجعه کنید و قبل از مراجعه تماس بگیرید و وقت بگیرید. با پزشک خود در خصوص علائم و نشانه‌هایی که دارید سابقه سفر و تماس احتمالی با افرادی که دچار ویروس کرونا بوده‌اند صحبت کنید. درصورتی که باید برای ملاقات با پزشک از منزل خارج شوید از ماسک جراحی استفاده کنید تا از مبتلا کردن دیگران جلوگیری شود. در صورتی که شما دچار علایم و نشانه‌های جدی از قبیل اختلال در تنفس هستید با اورژانس تماس بگیرید و تقاضای کمک کنید.

چه روش‌هایی برای درمان ویروس کرونا وجود دارد؟


 در حال حاضر هیچ راهی برای درمان ویروس کرونا وجود ندارد اما پزشک می‌‌تواند به درمان بیشتر علائم و نشانه‌های شما بپردازد. مصرف آنتی بیوتیک تاثیری بر روی ویروس ندارد. در صورتی که تست ویروس کرونا در شما مثبت شده است خود را در منزل قرنطینه کنید.

چگونه خود را در منزل قرنطینه کنیم؟  

از مراجعه به اماکن عمومی از قبیل مدرسه و دانشگاه، محل کار، مراکز خرید، مهد کودک و مواردی از این قبیل خودداری کنید. در صورت امکان از افراد دیگر بخواهید برای شما غذا و سایر ملزومات را آماده کنند و آن را جلوی در منزل‌تان قرار بدهند. فقط افرادی که همیشه با شما زندگی می‌کنند می‌توانند با شما در یک منزل باشند و نباید با کسی ملاقات کنید. در منزل نیازی به استفاده از ماسک نیست. در صورتی که مجبور هستید برای مراجعه به پزشک منزل را ترک کنید حتماً از ماسک جراحی استفاده کنید تا دیگران آلوده نشوند.

مقالات مرتبط

پریود نشدن یا قطع قاعدگی (آمنوره): درمان، علائم و علت

پرکاری تیروئید: علائم، عوارض و درمان

بیماری‌ها و اختلالات غده هیپوفیز

علائم و عوارض بیماری دیابت (قند خون بالا)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Call Now Buttonتماس و مشاوره